مصرف ماهی در طب سنتی ایرانی

بهترین ماهی (سمک) از دیدگاه حکیمان طب ایرانی ماهی رضراضی است كه در آبهاى سرد و خوشگوار سنگدار صيد می شود و دارای فلس بسيار است. این نوع ماهی، كوچك است ولی نسبت به جثه اش استخوان های بزرگی دارد و شكمش سفيد و پشتش دارای نقاط یا خطوط سياه رنگ يا سياه مايل به سبزى مى‏باشد. این خصوصیات شبیه ماهی قزل آلا در ایران است. همچنین در دریای خزر، ماهی کولی احتمالا شبیه این ماهی است و خواص مشابه دارد. این ماهی کوچک را بهتر است در همان روز تناول نمايند.

گوشت چنین ماهی می تواند لطیف و زودهضم باشد. طبع این گوشت، سرد و تر است و کبابش بهتر از سرخ شده در روغن می باشد. از لطیف ترین غذاهاست و صالح الغذا و رطوبت بخش و موافق گرم مزاجان است. در بیماریهای ناشی از خشکی، مانند سرفه خشک و ورمهای گرم و بیماریهای روده ای خونریزی دهنده مفید است ولی در افراد بلغمی و دارای رطوبت معده و دماغ(مغز)، مضر است. این مضرات را می توان با مصلحات ماهی کم کرد. پختن ماهی با روغن جوز(گردو) و كنجد و بادام و خوردن با زنجبيل پرورده در عسل و گلقند و صعتر(آویشن) و ادويه گرم و خشک مانند زنجبیل و دارچین و فلفل می تواند از مضرات آن کم کند. مصرف آب بعد از ماهی، بسیار مضرّ است.

خوردن ماهی با تخم مرغ و لبينات و گوشت های غیر دریایی به شدت مضرّ است و می تواند سبب بیماریهای مزمن و ماندگار شود. ماهی های عظيم الجثه و آنچه چند روز از صيدش گذشته باشد می تواند سبب گرفتگی عروق کبد و اعضای داخلی گردد و باید از آن حذر کرد. بدترین نوع مصرف ماهی، نمک سود شده آن است که مدت زیادی از آن گذشته است. مصرف ماهی های کوچک کبابی یا سرخ شده در روغن گردو یا کنجد یا زیتون می تواند در رژیم هفتگی شما قرار گیرد و در کاهش وزن به شما کمک کند. همچنین با ایجاد رطوبت مناسب در فصول گرم سال از عوارض ناشی از خشکی مزاج پیشگیری کند.

سایر مقالات

لیوان مناسب کدام است

بهترین لیوان برای نوشیدن آب محمد کاظم گیلانی در کتاب حفظ الصحه ناصری می فرماید: … و بهترین ظروف به جهت آشامیدن آب، پیاله و

ادامه مطلب »

ترک یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای دریافت مشاوره فرم زیر را پر کنید: