آشنایی با طبیعت گندم در طب ایرانی

طبیعت گندم گرم است و در رطوبت نیز معتدل و حتی تازه آن مرطوب می باشد.

بهترین غذا برای افراد سالم، که در متون طب سنتی کثیرالغذا و مُسَمِّن(چاق کننده) نامیده می شود. سبوس گندم باید به اعتدال جدا شود و سپس آرد شود. جداسازی کامل سبوس و تهیه آرد خیلی سفید می تواند برای طبخ نان مضراتی به بار آورد. برای تهیه خمیر باید کمی نمک زده و خوب برآمده باشد، چراکه بی نمک، بدهضم است و شور نیز بسیار گرم و موجب تشنگی و خشکی معده می شود. 

نان بدون خمیرمایه، بدهضم و موجب انسداد و دردشکم و با خمیرمایه زیاد، سبب ترش شدن نان در معده است. نان باید در نازکی و ضخامت به حد اعتدال باشد و در تنور ملایم، طبخ به اعتدال نماید. باید کنجد پوست کنده، رازیانه، زیره، سیاه دانه و تخم خشخاش بر نان پاشند یا در خمیر زنند زیرا بدون اینها بدهضم و غلیظ است.

بهترین نان، نان تنوری در تنور سفال است که اول روز پخته باشند و آخر روز خورند، و روز دوم نیز اگر خشک نشده باشد می توان خورد، چراکه نان گرم، وقتی تازه از تنور بیرون آمده دیر از معده می گذرد و زود سیر می کند و موجب تشنگی است. نانی که در تنور خشک می شود قتیت نام دارد و بعلت خشکی، دیرهضم و سودازاست. مصرف مداوم نانی که در گرفتن سبوس آن مبالغه شده(مانند نان لواش)، می تواند کبدچرب و سنگ کلیه ایجاد کند و مصلح آن انیسون و رازیانه و شکر است. نان جو طبیعت سرد و خشک دارد و لاغرکننده و نفاخ است و برای هر روز توصیه نمی شود.

سایر مقالات

لیوان مناسب کدام است

بهترین لیوان برای نوشیدن آب محمد کاظم گیلانی در کتاب حفظ الصحه ناصری می فرماید: … و بهترین ظروف به جهت آشامیدن آب، پیاله و

ادامه مطلب »

۱ نظر

ترک یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای دریافت مشاوره فرم زیر را پر کنید: